Er kunnen nog veel meer zonnepanelen op de daken van huizen in het Drenthe en Overijssel. Buurkracht organiseert daarom van 10 tot 21 september startbijeenkomsten. In het RENDO-gebied zijn startbijeenkomsten in de gemeenten Coevorden (Sleen-12 sept), Meppel (18 sept) en Steenwijkerland (Blokzijl-20 sept). Om inwoners en hun buren te informeren over deze duurzame energievorm. En om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan. Want buren hebben samen buurkracht. De inzet: op zoveel mogelijk daken van koopwoningen zonnepanelen.

Succesvol landelijk initiatief breidt fors uit
Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Binnen RENDO is Buurkracht onderdeel van N-TRA. Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan bijvoorbeeld 37 in Drenthe. In alleen al Drenthe besparen Buurkrachtbuurten ruim € 165.000,- per jaar op hun energierekeningen. Met de komende startbijeenkomsten verovert dit succesvolle maatschappelijke initiatief de provincie verder.

Samen energie besparen: zinvol én leuk
“Samen met je buren energie besparen wérkt. Er worden niet alleen goede resultaten geboekt, buren vinden het vaak ook nog eens leuk om samen aan de slag te gaan. Dan zie je echt dat er kracht in buurten zit!” aldus Alex de Ruiter, buurtbegeleider bij Buurkracht.

Jouw buurt de volgende Buurkrachtbuurt?
Hoe regel je zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijg je antwoord op de startbijeenkomst. Tevens is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken hoe de handen ineen te slaan.

De drie startbijeenkomsten:
Woensdag 12 september in Sleen: Theater De Deel, Menso Altingstraat 6
Dinsdag 18 september in Meppel: De Tipbrug, Prinsengracht 8
Donderdag 20 september in Blokzijl: MFC De Ploats, Groenestraat 18

Alle startbijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en duren ongeveer een uur. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur en na afloop kun je nog een drankje nemen.
Aanmelden via buurkracht.nl. Geïnteresseerden in de bijeenkomst en/of in Buurkracht kunnen bij vragen contact opnemen met buurtbegeleider Alex de Ruiter, alex@buurkracht.nl.

Buurkracht is samen energie besparen
Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijke initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren tezamen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. www.buurkracht.nl