Wat is duurzaamheid en wat moet je ermee? Iedereen praat wel over duurzaamheid, maar wat heb jij eraan? Heb je geen idee wat jij kunt bijdragen aan de duurzaamheid van Hoogeveen? Kom dan op 17 november naar het Alfa-college! duurSamen, een evenement met vijf leuke pleinen waar je van alles kunt doen en ontdekken over duurzaamheid.

Om 15 uur opent wethouder Gert Vos het evenement duurSamen Hoogeveen op de dansvloer.

Dansplein
Er is een speciale dansvloer die energie opwekt: een energyfloor. De dansscholen van Hoogeveen strijden om wie de meeste energie opwekt. Als dát geen energie geeft!
15:45 Tresor dance centre
16:45 Xtraordinary
17:45 Top fit
Om 18:45 uur verzorgt N-TRA de prijsuitreiking van de dansgroep die het meeste energie opwekt op de dansvloer.

Debatplein
Hier werken we aan de toekomst. In de vorm van minidialogen kun je in gesprek over de toekomst van Hoogeveen. Laat je verassen! Als N-TRA zijn wij aanwezig op het debatplein, wij gaan daar stellingen poneren rondom energieopwek.  RENDO is aanwezig met de slimme meter opstellen en het ‘bibberspel’.

Markt- en innovatieplein
Breng een bezoek aan het markt- en innovatieplein. Diverse ondernemers, verenigingen en het Alfa-college laten zien hoe zij bezig zijn met duurzaamheid. Kom je eigen zonnepaneel maken. Kom kijken naar de nieuwste ontwikkelingen bij het Alfa-college, het cradle2cradle fietsoplaadpunt, 3D printen, het meedraaiend zonnepaneel, de waterstoffiets en het duurzame huis van RENDO. Op het buitenplein zijn verschillende duurzame auto’s te bewonderen. Ook is er een spectaculaire drone show!

Doeplein
Op het doeplein vind je leuke en duurzame doe-activiteiten, zoals breien met Agnes of adopteer een nestkast.

Graag ontmoeten we jou op 17 november aan de Voltastraat 33 vanaf 15.00 uur, tot dan!