Woensdag 1 november jl heeft N-TRA haar bijdrage mogen leveren aan de energieconferentie “Energie 2040- Kansen voor ondernemers”, georganiseerd door RENDO, Gemeente Meppel en ICC parkmanagement.

Met heldere verhalen hebben Eric Broekhuizen – ondernemer en schrijver van het boek de Vergeten Oplossing – en Janmar Katoele – subsidie mogelijkheden voor ondernemers – de opmaat geven naar het inspirerende voorbeeld van Bad Hesselingen. Namens het zwembad nam directeur Edwin Koelink ons mee in de praktijk en liet zien dat door bittere noodzaak 25 jaar geleden de basis is gelegd voor het duurzame zwembad wat het nu is. Het moraal van zijn verhaal is vooral meten is weten en boerenverstand; geen rocket-science dus! Het slot was een paneldicussie i.c.m. een interactieve sessie met het publiek en wat blijkt; de noodzaak is er, de technologie is beschikbaar en samen komen we verder; aan de slag dus!

Laten we snel werk maken van meer icoon- projecten in Meppel en het doen centraal stellen, dan maken we Meppel echt snel duurzamer.