Wethouder Jan Steenbergen ondertekende vandaag het convenant waarin de gemeente Hoogeveen en het Communication Infrastructure Fund (CIF) en RENDO afspraken maken over de aanleg van glasvezel; met name in het buitengebied.
De gemeente Hoogeveen is de eerste gemeente uit het verzorgingsgebied van RENDO die het convenant heeft getekend. RENDO/CIF gaat glasvezel aanleggen als minimaal 50% van de inwoners van het buitengebied een glasvezelabonnement afneemt. Het is de ambitie van CIF om in het eerste kwartaal van 2017 te starten met de campagne Glasvezel buitenaf in Hoogeveen. Volgend jaar zal ook daadwerkelijk worden gestart met de aanleg. Inwoners kunnen kiezen uit diensten van vijf verschillende aanbieders (Caiway, CBizz, Fiber, Solcon en WeServe).

Glasvezel voor iedereen

Het uitgangspunt van RENDO/CIF is om iedereen aan te sluiten. Een beperkt aantal bewoners kan geen gebruikmaken van het standaard aanbod, maar krijgt een maatwerkoplossing aangeboden. RENDO/CIF zal hen persoonlijk benaderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van de glasvezelverbinding. Er wordt gestart met huishoudens in het buitengebied die alleen een KPN telefoonaansluiting hebben. Binnen vijf jaar zullen alle huishoudens de mogelijkheid krijgen voor een glasvezelaansluiting.

Vraag glasvezel buitengebied groot

Er is een grote wens voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Vanuit de zanddorpen Fluitenberg, Stuifzand en Pesse is sinds oktober 2014 de werkgroep Zaanddörpen op Glas(vezel) actief. Voorzitter Herbert Beuling is blij dat de kogel door de kerk is: ‘Voorwaarde is dat minimaal 50% van de bewoners van alle buitengebieden van de gemeente Hoogeveen een abonnement op het glasvezelnetwerk neemt. Laten we hopen dat iedereen deze kans met beide handen wil aangrijpen om te kunnen voorzien in snel en goed internet voor bewoners en bedrijven in de buitengebieden’.

Bron: hoogeveen.nl