In samenwerking én in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een digitale brochure samengesteld voor energiecoöperaties die geïnteresseerd zijn in groen gas. De brochure biedt inspiratie om de eerste stappen te zetten naar het verduurzamen van het gas. Naast N-TRA, hebben HIER opgewekt, ThuysGas, energieKansen en uiteraard RVO aan meegewerkt.

De brochure is opgedeeld in verschillende projectfases. Op deze wijze laten we onder meer zien hoe het groen gas wordt gedistribueerd en welke stappen een energiecoöperatie kan zetten om hun groen gas doel te bereiken.

De brochure start met de idee fase. Waar het idee ook ontstaat, het brengt mensen samen waarbij afgetast kan worden wie geïnteresseerd zijn en wat een gemeenschappelijk doel is. Daarna komen de  oriëntatie- en initiatief fase aan bod. In een volgende fase wordt meer verteld over de ontwikkeling en tenslotte sluiten we af met de uiteindelijke realisatie- en exploitatie fase.

Nieuwsgierig? Download hieronder de brochure voor meer informatie:
RVO Groen gas voor energiecooperaties

Parallel aan dit project groen gas heeft Thuysgas in samenwerking met EnergieKansen een film gemaakt. Deze video is online gezet door Drenthe in transitie.