Optimale energiemix

Voor al haar 9 aandeelhoudende gemeenten heeft N-TRA een energiemodel laten ontwikkelen. Dit is een op maat gemaakt energiemodel waarin de energie- en duurzaamheidsambities van de betreffende gemeente vergeleken worden met de potentie van duurzame projecten.

Door te variëren in enerzijds de behoefte (beleid op energiebesparing) en anderzijds het aanbod (beleid op energiebronnen) kan er een optimale energiemix ontstaan. Vanuit deze energiemix komt een beeld hoe de energiedragers (warmte, groen gas, elektriciteit), de energiebronnen (vergisting, zonne-energie, geothermie) en de energieconsumptie (o.a. hybride warmtepomp, energiebesparing) zich kan ontwikkelingen. Door de ontwikkeling in energiedragers, energiebronnen en energieconsumptie te plotten in een overzichtskaart  is dit waardevolle input voor de energiestrategie van de gemeente en ook het Regionaal Energieomgevingsplan.

Vanuit N-TRA hebben wij vooral een belang in kennis over de ontwikkeling van de energiedragers, maar aangezien deze afhankelijk is van de energiebronnen en energieconsumptie dragen wij bij aan onderzoek en versnelling daarvan.

Meer weten?

Wilt u weten wat N-TRA voor u kan betekenen?

Neem contact op