In het Hemelvaartsweekend van 25 mei tot en met 27 mei 2017 heeft voor de 12e keer de fietsdriedaagse Fietsen ohne Grenzen plaatsgevonden. Evenals voorgaande jaren zorgde de organisatie ook deze keer weer voor veel plezier en vertier tijdens de route. Het thema van dit jaar was Energie.

Deelnemers fietsten iedere dag door het grenslandschap van de regio Coevorden/Emlichheim. Men kon kiezen uit routes van 25 (geschikt voor families met kleine kinderen), 40 of 60 kilometer. De routes voeren langs de mooiste plekjes van de regio; het Vechtdal, het beek- en rivieren gebied rond Coevorden en het Duitse Emlichheim. Onderweg kon worden genoten van prachtige landschappen, natuur, vergezichten en karakteristieke Duitse en Nederlandse dorpjes.

Dit jaar heeft N.V. RENDO dit evenement ondersteund door middels van sponsoring. We waren bij de opstapplaats op de Markt in Coevorden en bij het eindpunt in Emlicheim zichtbaar door middel van de plaatsing van vlaggen en banners. Na inschrijving ontvingen de deelnemers een routebeschrijving, stempelkaart en vlaggetje (om aan de fiets vast te maken). Namens RENDO werden er tijdens de 3-daagse paraplu’s, pennen en tasjes uitgedeeld. Deze kwamen goed van pas.

We kunnen samen met de stichting Fietsen ohne Grenzen terugkijken op een succesvol weekend met rond de 600 tot 700 deelnemers per dag.

Bron: Betty Hoogeveen, Stichting Fietsen ohne Grenzen