Regelmatig lees en hoor je berichten over duurzame energie waaronder zonnepanelen op daken, een toekomst zonder gasaansluiting of een windmolen. Veel partijen zijn nodig om deze verandering samen vorm te geven. De netwerkbedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Om voor Steenwijkerland deze duurzame plannen verder vorm te geven, heeft de gemeente met N-TRA, 100 % dochteronderneming van de RENDO, op maandag 13 november een duurzaamheidsconvenant gesloten.

Directeur Eddy Veenstra van RENDO ‘Door deze samenwerking tussen N-TRA – die zich namens RENDO volledig richt op de energietransitie – en de gemeente Steenwijkerland zijn we in staat om de energietransitie beter te kunnen begeleiden’.

Wethouder Oene Akkerman ‘Juist die complexe opgave vraagt dat we samen met onze inwoners hierover in gesprek gaan en blijven. Dat is precies de reden dat we samen met G1000 de Burgertop organiseren komende zaterdag’. Inmiddels hebben zich meer dan 300 deelnemers aangemeld.
‘Ik ben erg blij met het feit dat dit onderwerp in onze gemeente zo leeft. Dit is het belangrijkste in¬gre-diënt om er samen mee aan de slag te gaan’ aldus Oene Akkerman.